Základní výbava na motorku. Co ji tvoří?

Přemýšlíte nad tím, co byste si k mašině měli pořídit? Podívejte se na základní výbavu, která se bude starat o ochranu vašeho zdraví a života. Co byste neměli zapomenout?

Kvalitní boty

Boty na motorku mají mnoho funkcí. Kromě toho, že vás ochrání před větrem, deštěm, chladem nebo naopak přílišným horkem, právě tomuto prvku budete moci poděkovat za to, že po nechtěném pádu normálně chodíte. Zde se nevyplatí šetřit. Boty by měly být dostatečně vysoké, musí vám dobře sedět a musí být homologované. Dobrá obuv vám udělá tu nejlepší službu přesně tam, kde se budete pohybovat – ať již to bude na okruhu, nebo na dlouhých cestách.

Oblečení pro pohodlí i bezpečí

Moto oblečení budete potřebovat při každé jízdě. Musí vám dobře sedět a plnit požadavky, které na něj máte. Budete hledat oblečení na závodní okruh nebo pro jízdu na supersportu? V tom případě shánějte vhodnou kombinézu z kůže. Pro cestování, na enduro nebo na každodenní dojíždění do práce se zase poohlédněte po kvalitním textilním oblečení s dostatkem ochranných prvků.

Rukavice neodkládejte

Všichni, kdo již měli tu zkušenost a z motorky spadli, se shodují na jednom – za to, že si nepolámali ruce, vděčí právě kvalitním rukavicím. Ty jsou potřebné nejen pro pohodlné ovládání motorky, na ochranu proti větru, slunci i chladu, ale také pro vysokou ochranu v případě pádu z mašiny. Rukavice nesmí tlačit, nesmí vám ale ani být volné.

Bez přilby ani ránu

Podobně jako rukavice a boty, ani přilbu byste neměli odkládat ani na trasu, kterou již dobře znáte. Nikdy totiž nevíte, jaké nečekané situace vás potkají. Homologovaná přilba vám musí sedět. Netlačí, ani se neposouvá do stran, když se zrovna rozhlížíte na křižovatce.

Kvalitní výbava na motorku není zpočátku levnou záležitostí. Chráníte však to nejcennější – své zdraví. Navíc vám vybavení vydrží po mnoho let.