Jakou úlohu mají boty na motorku?

Zkušení motorkáři už vědí, co si obout, když vyrážejí za motorkářským dobrodružstvím. Mají za sebou naježděné stovky kilometrů a pochopitelně, že největší důraz kladou na pohodlí. Takové by měly být i boty na motorku. Zde ovšem často rozhoduje i druh stroje nebo styl jízdy. Takže, jaké máte možnosti?

Co rozhoduje při volbě bot na motorku

Když už jste si pořídili svou vlastní motorku, tak při výběru vhodné obuvi nehleďte ani tak na cenu jako spíše na důležitější faktory. Těmi jsou především bezpečnost a kvalita. Jistě, design hraje také roli, ale vaše nohy by měly být především v bezpečí, a teprve až pak přichází na řadu jejich vzhled. Je třeba si také zodpovědět otázku, jestli v botách budete výhradně řídit, nebo i chodit.

Ono se to nezdá, ale teprve až se v nich půjdete projít, tak zjistíte, že třeba v těch vysokých to není moc pohodlné. Pokud tedy skloubíte dohromady jízdu na motorce s prohlídkou nějaké zajímavosti v přírodě či městě, měli byste si obout boty na motorku, ve kterých se vám bude i pohodlně chodit. Jsou to zejména ty nižší.

Existují moto boty i pro ženy

Přestože by se mohlo zdát, že motorkářský svět je doménou jen mužů, opak je pravdou. Své místo v něm mají i motorkářky. A také na ně myslí výrobci obuvi. Dámské boty na motorku poznáte podle elegantnějšího vzhledu se zvýrazněnou lýtkovou částí, vyššího podpatku. Celkově je u nich kladen důraz na design, který ženy umějí ocenit. Ale vybírat si modely mohou i z unisex bot na motorku, kterých je v nabídce obchodů možná zastoupeno více.

Boty na motorku podle druhu stroje

Na motokrosovou motorku budete pořizovat jiné boty než na chopper či skútr. Na slabší stroje pro jízdu po městě si můžete pořídit moto obuv na skútr, která se nejvíce blíží klasické městské obuvi. Motokrosové boty vyžadují důraz na bezpečnost a ochranu před blátem. Tato obuv se vyrábí nejčastěji v kombinaci kůže a gumy. Pro rychlejší styl jízdy se pak hodí sportovní boty na motorku s vysokou mírou ochrany prstů, kotníků a paty.