Výbava na motorku do chladnějšího počasí. Na co nezapomenout?

První sluneční paprsky už se derou skrze mraky a některé dny doslova vybízejí k tomu, abychom už konečně zahájili jarní sezónu. Abyste domů nepřijeli s nepříjemným nachlazením, podívejte se na základní výbavu. Co si nezapomenout?

Oblečení, které chrání

Každý motorkář ví, že v klasickém oblečení se na mašinu nesedá. Základem bezpečnosti jsou boty na motorku, kvalitní bunda i moto kalhoty. Tyto oděvy v sobě obsahují chrániče, které minimalizují následky případného pádu. Samozřejmě na motorku nikdy nesedáme bez helmy. Moto rukavice se starají o pohodlí pro naše ruce. Co ale přidat, aby nám nebyla zima?

Vyhřívané hefty?

Má vaše motorka vyhřívání řídítek? Skvělé! Je nejvyšší čas to pořádně vyzkoušet. Dejte nejvyšší teplotu a můžete si vyjet na výlet i v případě, že teploty ještě nejsou zrovna ideální. Proti větru chrání také plastové kryty na ruce, kterými disponují některé typy motocyklů.

Co si obléci?

V chladném počasí byste si měli především chránit krk. Speciální nákrčníky pro motorkáře jsou vytvořeny tak, aby byly nepromokavé a odolaly i chladnému počasí. Krk si proto chraňte termo nákrčníkem na motorku.

Pro chladné počasí vždy zvolte rukavice, které jsou zateplené. Obecně platí, že bychom vždy měli mít alespoň dva páry rukavic. Jedny pro letní sezónu, další pro chladnější dny. V případě startu sezóny si proto nezapomeňte nasadit zateplené rukavice.

Extrémní počasí

Vyjeli jste v době, kdy bylo vcelku snesitelně, ale po cestě zjišťujete, že bude potřeba ještě něco obléknout, abyste nepřijeli nemocní? Stejně jako většina motorkářů s sebou jistě vozíte nepromokavou kombinézu, kterou si v případě deště nasadíte přes své oblečení. Právě nyní se bude skvěle hodit. Jedná se o další vrstvu, která se postará o zateplení těla.

V chladném počasí je možné si na motorce užít příjemnou a bezpečnou vyjížďku. Potřebujete mít ale kvalitní oblečení.