Co si nezapomenout vzít na výlet na motorce?

Počasí vás láká vyjet ven a rádi byste si konečně provětrali mašinu? Podívejte se na základní věci, které byste s sebou měli mít pokaždé, když se někam vydáte.

Kvalitní oblečení

Možná se vám zdá, že pořizovací cena motorky je příliš vysoká na to, abyste se ještě dovybavili. Když si ale uvědomíte, že oblečení je pro vás jediná ochrana v případě pádu, najednou máte jasno. Moto rukavice chrání vaše prsty a ruce při každé jízdě nejen proti pádu, ale také proti létajícímu hmyzu. Moto bunda je prvek, který ochraňuje vaše lokty, ramena i slabiny. A o nutnosti zapnout si helmu asi nikdo polemizovat nebude.

Lékárnička

Jedete se jen vyvenčit okolo komína, nebo vás čeká dlouhá štreka? V každém případě byste nikdy z domu neměli vyjíždět bez lékárničky. V té by se kromě obligátních povinných prvků měly vyskytovat také léky, které běžně užíváte. Hodí se také přibalit něco na bolest, něco na horečku, a také něco proti průjmu. Pro všechny případy. Jako správný motorkář již asi v lékárničce vozíte i něco na potlačení příznaků alergie pro případ bodnutí hmyzem, viďte?

K+M+B

Ale ne, nebojte se. Na motorku s vámi nemusí sedat Kašpar, Melichar a Baltazar. Stejně byste je těžko uvezli, když toho s sebou tolik nesou. Tato zkratka nepřipomíná Tři krále, ale klasiku, kterou již možná znáte: klíče, mobil, brýle. Každý si to vyloží podle svého, ale mnoho z nás by ke třem králům přidalo ještě jedno základní písmeno: D. D jako doklady, které si někdy můžeme nechtěně zapomenout doma. Takže na každý výlet by s vámi tato posvátná trojice až čtveřice jistě měla vyjet.

Už se těšíte na výlet? Pro pořádek ještě uvedeme, že se s sebou hodí vzít i speciální sprej na dojetí, se kterým si dokážete opravit drobný defekt. S tímto zázrakem se vám podaří nejen díru dočasně opravit, ale také kolo nafoukat a dojet do nejbližšího servisu.