Zimní údržba motorky. Na jaře se bude skvostně lesknout

Jen co skončí sezóna, je třeba mašinu správně nachystat na tu následující. Víte, jaké základní kroky musíte udělat, aby byla motorka v té nejlepší kondici? Podívejte se na náš článek.

Pořádně umýt

Asi tušíte, že bez správného umytí motorku v nejlepší kondici na jaře nenaleznete. Nejprve si proto vyčleňte jeden den, ve kterém mašinu dobře umyjete a necháte dobře uschnout. Čištění odmašťovacími prostředky a dokonalé odstranění nečistot, to je základ. Nezapomeňte ani na brzdové destičky, prostor sedadla a zákoutí na plastových částech motorky. O údržbu se samozřejmě hlásí i vaše moto oblečení. I to dokonale vyčistěte, textilní oblečení vyperte a nechejte dobře proschnout.

Odstraňte zbarvení výfuku

Jako další součást údržby se pustíte do odstranění zbarvení výfuku. Na toto ošetření se hodí některý z tekutých přípravků, které jsou speciálně vyvinuty k očištění zabarvení na chromovaných, nerezových i titanových površích. Ideální pro použití na motorku.

Zbavte se odolné špíny a rzi

Během prohlídky motocyklu možná zjistíte, že se vám nepodařilo odstranit vše. Rez jen tak mytím nesundáte. Proto si vezměte k ruce lešticí pastu na kov. Tu využijete pro kovové povrchy, které nejsou lakované. Rez a odolné nečistoty tak hravě sundáte z oceli, hliníku, mosazi, mědi i chromu. Když se pasta na kovu objeví, vytvoří na něm dokonce ochranný povlak. Ten se postará o další ochranu proti vodou i špínou.

Lakované povrchy ošetřete

Nyní se pusťte do voskování a ošetření lakovaných povrchů vaší motorky. Zejména tam, kde je již povrch zašlý a na první pohled starý, se vám bude hodit vosk s abrazivními částicemi. Tak se vám podaří povrch vyčistit a zaleštit tak, že se bude lesknout jako nový. S dobrým voskem se vám podaří odstranit i drobné povrchové oděrky na vašem laku.

Už se těšíte, až se bude vaše motorka na novou sezónu připravena v té nejlepší kondici? Udělejte si čas a dopřejte mašině tu nejlepší péči.