Jaké chrániče na motorku budete potřebovat?

Chrániče na motorku se během vašich cest budou starat o ochranu všech citlivých míst na vašem těle. Pomáhají minimalizovat následky pádu nejen u jezdců na okruhu, ale také v běžném každodenním provozu. Jaké chrániče existují?

Základem je kvalita

Ať již budete pořizovat chrániče na motorku pro své cesty do práce, nebo se právě chystáte na dovolenou, tyto ochranné prvky byste si vždy měli pořizovat kvalitní a homologované. Právě zde se bude rozhodovat o tom, jaké následky pro vás případný pád bude mít, a šetřit se rozhodně nevyplácí. Chrániče si navíc můžete pomalu dokupovat a skládat si tak ochranné brnění, ve kterém vám bude pohodlně a bezpečně zároveň.

Základní chrániče

Milujete jízdu na chopperu? Nebo si nedáte pokoj a stále vás to láká do offroadové tratě? Ve všech případech byste měli mít vždy základní chrániče, které vám budou dávat pozor na některé části těla. Jedná se zde o chrániče kolen, ramen, loktů a páteře. Některé motorkářské oblečení již tyto chrániče nabízí integrované a z jejich pevného místa je možné je vyjmout pouze v případě čištění oblečení. Pokud vaše oblečení integrované chrániče nemá, jednoduše si je dokoupíte.

Motorkáři vědí

Všichni, kdo jezdí v jedné stopě, se shodnou na jednom – naše země nepatří zrovna mezi ty nejteplejší místa, kde by se člověk mohl na motorce pohybovat. Proto si mnoho motorkářů dokupuje ještě chrániče na ledviny a chrániče na krk. Obzvláště v chladnějším počasí se jedná o doplňky, které vám příjemně poslouží.

Materiál chráničů

Některé chrániče jsou tvořeny lehkými materiály, které se vyznačují tvarovou pamětí. V rámci oblečení pro cestovatele jsou to pak chrániče z pěn, které zajišťují vysokou absorpci nárazu. U sportovnější jízdy se zase používají spíše chrániče z plastů a kompozit, někdy také z kovových materiálů.

Chrániče s patřičnou homologací poznáte podle označení CE. Chybět by neměla ani patřičná norma Evropské unie, kterou daný prvek splňuje.