Na motorce po Česku. Jaká místa si zamilujete?

Naše země je plná krásných míst, která ocení každý cestovatel. Chystáte se na výlet na mašině? Tahle místa si nesmíte nechat ujít, protože jsou skutečnou slastí pro všechny milovníky jednostopých vozidel. Tak kam to bude?

Červenohorské sedlo

Nikdy jste o něm neslyšeli? Nevadí. Tento krásný úsek cesty v Jeseníkách je skutečnou radostí. Když se projíždíte dlouhými táhlými zatáčkami, skutečně si jízdu můžete vychutnávat. Zastavíte se na Skřítku a jedete dál. Jako milovník přírody si na chvíli zastavíte, sundáte motorkářskou bundu a kocháte se výhledy. Jo a milovníci sladkého si nesmí zapomenout dát výborné kynuté knedlíky s hromadou borůvek z Jeseníků. Prostě super výlet po naší zemi!

Pekelné doly

Největší pískovcové podzemí v rámci Evropy, které slouží milovníkům jízdy v jedné stopě nesmí na našem seznamu chybět. Takže – odepněte si motorkářské oblečení a hurá pod zem! A kde tuto krásu najdete? Nedaleko oblíbeného “Mácháče”, mezi vesnicemi Svitava a Velenice. Tyhle prostory už jsou přitom dost vousaté, vznikly během 18. století při hloubení písku potřebného k výrobě zrcadel. Kdo miluje pohádku S čerty nejsou žerty, musí si sem zajet.

Ještěd

Kdo by si nezamiloval ty výhledy z každé zatáčky? Vyjeďte si na Ještěd a dovolte času, aby jen tak plynul. Originální architektonický počin rozhledny a hotelu, který vznikl podle návrhu českého architekta Karla Hubáčka je tady s námi již od roku 1973. Pokud máte trochu času a chcete si vychutnat hvězdné nebe a výhled na noční krajinu, sundejte si motorkářské kalhoty, hoďte se do civilu a ubytujte se.

Kohútka v Beskydech

Samozřejmě nezapomeneme ani na východní část našeho území. Kdo ještě nekličkoval v Beskydech, měl by to rychle napravit. Například tím, že si vyjede na Kohútku. Nemusíte se přitom bát, že po cestě potkáte někoho v protisměru, vše je řízeno semaforem. Radost z jízdy a euforie z nádherných výhledů se pak ještě může znásobit. Nahoře vás čeká restaurace, která nabídne zase ochutnávku beskydských borůvek. Ne, legrace, samozřejmě vynikající maso tam mají také. Super zážitek z jízdy nahoru i dolů!

Kozákov v Českém ráji

Věděli jste, že na nejvyšší vrchol Českého ráje i Podkrkonoší vede celkem pohodlná cesta? Přitom asi málokdo tuší, že se právě drápe na sopku. V třetihorách byste si na podobný výlet asi nechali zajít chuť, to byla sopka totiž ještě činná. Nechte si nahoře zdát o krásách olivínů a dalších polodrahokamů, které se v této oblasti těžily. Co byste řekli dnu, kdy budete mít Český ráj i Krkonoše jako na dlani? Už vidíme, jak se těšíte, koho nového tam potkáte.

Les Království na Labi

Nepojedete ani na vysokou horu, ani si nebudete kličkovat spousty zatáček. Přesto je tento výlet nezapomenutelný. Dostanete se totiž do místa, kde se vám z ničeho nic z lesa vynoří naprostý zjev. Jedná se o přehradu s názvem Les Království. Kdo tady zatmí, má ještě bonus, večer to vše vypadá ještě úchvatněji. Stavba probíhala na začátku minulého století a dodnes je přehrada národní technickou památkou. Architektonický skvost, u kterého si vaše mašina nesmí zapomenout udělat pořádné selfíčko.

Novohradské hory

Jindřichův Hradec a jeho okolí skýtá mnohá krásná místa. Co byste řekli tomu opustit Třeboň a vydat se směrem na jih? Oblíbený cíl motorkářů, silnice číslo 154, už na vás čeká. Vyveze vás z rovinatého okolí Třeboně až do Nových Hradů. Dejte si cestu do Českých Velenic a kochejte se výhledy do kraje. Jen buďte opatrní a ujistěte se, že máte kvalitní motorkářské oblečení a že jste si vědomi, že tento kraj s oblibou navštěvují také cyklisté nebo méně zdatní řidiči. Když nebudete spěchat, o to více si výlet vychutnáte.

Tak co, už víte, kam se vydáte?